Oktober 2020

De tweede maand van het schooljaar: het is nog altijd code geel, maar hoe lang gaat dit nog duren? We vieren mijn verjaardag met een goede vriend, en een week later gaan we uit eten in de brasserie van een oud klasgenoot van dochterlief. De eerste tienerclub gaat weer ‘live’ door en ook de kindernevendienst start weer op. We gaan een nieuwe methode gebruiken. Een aantal van mijn leerlingen is soms afwezig, omdat ze in quarantaine moeten wegens positief geteste contacten. Een van hen wordt zelf ook positief getest, maar op dat moment heb ik hem al even niet meer gezien, dus ik moet niet in quarantaine. De coronatoestand is niet goed: steeds meer besmettingen en ziekenhuisopnames. We gaan een dagje naar Gent en eten na afloop in Antwerpen. De dag daarna sluit de horeca voor een maand. Vlak voor de vakantie schakelt het onderwijs over naar code oranje. Dat verandert wel iets…

Donderdag 1 oktober

De eerste fysieke kerkenraadsvergadering sinds het voorjaar. Tot nu toe steeds online overleg gehad. Ik breng een traktatie mee, dit in verband met mijn verjaardag van gisteren. De vergadering verloopt goed.

Zaterdag 3 oktober

Vanavond hebben we een gezellig avondje met een goede vriend, die zeer vereerd was met de uitnodiging. Het wordt een gezellig avondje.

Zondag 4 oktober

Maandag 5 oktober

Pedagogische studiedag over Smartschool en Google Classrooms. Met dit laatste gaan we bij eventueel afstandsonderwijs toch wel iets kunnen doen, zien we… We kunnen namelijk onze eigen klasgroepen maken, met daarin de leerlingen die we normaal gezien samen in de klas hebben zitten. Dat kan handig zijn voor opdrachtjes, filmpjes en dergelijke. In het Smartschool gedeelte leren we hoe we, zonder leerplandoelen, onze rapporten kunnen invullen.

Woensdag 9 oktober

Na de les heb ik met dochterlief afgesproken om te gaan lunchen en daarna een beetje te shoppen.µ

Donderdag 8 oktober

Als ik terugkom uit school stappen we in de auto. We gaan vrienden bezoeken die ergens in Noord-Brabant in een vakantiepark zitten. We hebben afgesproken om samen te borrelen en te eten. Het wordt een gezellige avond. We hebben heel wat bij te praten.

Vrijdag 9 oktober

Na de les eet ik een broodje in de stad. Daarna fiets ik naar Borgerhout voor mijn afspraak met iemand van slachtofferhulp. Het is een goed gesprek. Er wordt uitgelegd wat ik van de kant van de politie kan verwachten en dat ik het recht heb om te allen tijde mijn dossier in te kijken. ’s Avonds wijd ik mijn nieuwe paellapan in.

Zaterdag 10 oktober

Overdag lekker bezig op de kamer van dochterlief en ’s avonds gaan we eten in de brasserie van een oud-klasgenoot van haar, vooral om mijn verjaardag te vieren. Het is erg gezellig en het eten is prima. Als het wat rustiger is in de zaak, komt hij even een praatje met ons maken.

Zondag 11 oktober

’s Morgens is het oogstdienst in de kerk. We beginnen met onze tieners in de dienst en na een tiental minuten verdwijnen we naar onze eigen ruimte voor de eerste Rock Steady bijeenkomst van het nieuwe seizoen. Het programma is kort, maar ze zijn erg blij om elkaar weer te zien. De laatste keer dat ze allemaal bijeen waren, was begin juli. Na de middag start ik mijn kerstkaartenfabriekje weer op. Eerst maar eens uitzoeken wat ik allemaal heb liggen.

Maandag 12 oktober

Vanavond is een kort webinar over het jeugdwerk. En dan vooral over het digitale gedeelte. Het is niet altijd makkelijk om steeds nieuwe ideeën te ontwikkelen, waardoor het niet saai wordt voor de kinderen. Het is wel interessant wat ze te vertellen hebben.

Woensdag 14 oktober

Na de les heb ik een afspraak met een goede vriendin en met dochterlief voor een lunch. Het is erg lekker én gezellig. Na afloop fietsen we naar de kerk waar zij werkt voor een bespreking over een te organiseren tienerweekend. Dochterlief gaat naar huis. Omdat we maar met twee zijn, wordt er tussen de bespreking door ook serieus bijgepraat over van alles en nog wat. De vergadering duurt dan ook langer dan gepland.

Zondag 18 oktober

Een dagje Gent vandaag. We fietsen naar het Centraal Station. Daar pakken we de trein naar Gent. We strijken eerst neer in een zaakje voor een kop koffie met een warme wafel. Als we daarna door de stad wandelen, worden we aangesproken door de politie die ons maant om onze mondmaskers op te zetten. Daar is dus algemene mondmaskerplicht. Wij vinden dat je reinste onzin, maar als het moet, dan moet het maar. Onderweg gaan we nog een paar antiekzaakjes binnen, waar we wat rondsnuffelen. We wandelen door naar het Gravensteen, waar we op een muurtje wachten tot het twee uur is. Het bezoek aan het Gravensteen is zeer geslaagd: we worden door het museum geleid aan de hand van een audiogids. Na afloop wandelen we recht naar het station om de trein terug te nemen naar Antwerpen. Daar dineren we op de Groenplaats en na afloop drinken we er nog een biertje. Nog even profiteren voor morgen de horeca dicht gaat.

Donderdag 22 oktober

Maandag 26 oktober

De laatste normale lessen op mijn grootste school. Vanaf woensdag is het code oranje en dan verandert er een heleboel. Na de middag zet ik mij aan het digitale kerkblaadje.

Dinsdag 27 oktober

Voor de middag sluit ik aan bij de bespreking van een van mijn leerlingen. Dat kan van thuis uit, want de evaluatiedag verloopt geheel digitaal. Na de middag ga ik lesgeven op mijn tweede school.

Woensdag 28 oktober

Vanaf vandaag verlopen de lessen in code oranje. Dat betekent dat de klasgroepen niet meer gemengd mogen worden. We hebben lesbundels voorbereid waarin onze leerlingen zelfstandig kunnen werken. We zijn wel beschikbaar voor korte uitleg. Na de middag pak ik mijn online studie Verkorte cursus Bijbelse Talen weer op.

Donderdag 29 oktober

Op mijn derde school gaan ze pas na de herfstvakantie in code oranje. Ik heb na de middag dus nog een ‘normale’ les samen met mijn leerling. Omdat het de laatste dag voor de vakantie is, doen we een spel.

Zaterdag 31 oktober

Een volgeplande zaterdag: ik zoek de Lego uit waar mijn 4e jaars leerlingen mee bezig zijn geweest, ik ruim de was op en daarna ga ik verder op de kamer van dochterlief. Ik zou ook samen met zoonlief zijn konijn naar binnen verhuizen, maar hij komt me vertellen dat dit niet meer nodig is. Hij heeft haar gevonden. Ze was niet ziek, maar is waarschijnlijk letterlijk ingeslapen. Hij had het al een beetje zien aankomen, omdat ze toch al aardig op leeftijd was: 7.5 jaar is respectabel voor een dwergkonijn. Ze krijgt een plaatsje bij de andere dieren in de tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s