November 2021

Nog een keer een weekendje weg: het uitgestelde weekend om te vieren dat we veertig jaar samen waren. Nu vieren we dan maar dat we 41 jaar samen zijn. Verder wat vergaderingen, lesgeven, voorbereidingen voor Sinterklaas, de start van het adventsproject in de kerk en mijn laatste zondag dat ik ambtsdrager van dienst ben.

Maandag 1 novermber

Na het ontbijt checken we uit. De koffer gaat in een kluisje en we wandelen de stad in om alles nog eens bij daglicht te bekijken. Na een kopje koffie gaan we terug om de koffer op te halen. Daarna met de trein terug naar huis.

Woensdag 3 november

En de koffer staat weer gepakt. Joke vertrekt voor een aantal dagen naar Schotland met Comac. De studenten gaan naar de klimaatconferentie en Joke zal voor een deel van de groep koken. De bus vertrekt van Brussel-Noord. De reis gaat per bus en met de shuttle door de Kanaaltunnel.

Donderdag 4 november

In de loop van de namiddag arriveren we in Edinburgh. Van het ontmoetingspunt wandelen we naar het hostel. Myriam, Mehdi en Joke doen boodschappen. Dat moet te voet en verloopt in meerdere sessies. ’s Avonds eten we lekker.

Vrijdag 5 november

Ook vandaag worden veel boodschappen gehaald. Aan het eind van de middag gaan we richting station. Zo zien we nog iets meer van de stad. ’s Avonds zijn alle tests toegekomen. We zetten ons aan tafels en slaan aan het testen. Gelukkig zijn in ons hostel alle gasten negatief.

Zaterdag 6 november

Terwijl Joke een dag in Glasgow passagiert, loopt Lianne een marathon, Jantje een veldloop van 17 kilometer en maakt Jan een wandeling. De prestatie van Lianne is des te knapper, omdat het geen straatmarathon is. Het parcours is niet vlak en onverhard. Joke is vandaag in Glasgow: vanavond vertrekt de bus weer richting België, de bagage zit al in de bus en de studenten gaan nog een dag betogen. Als het beter weer was geweest, had de kookploeg misschien wel meegegaan met de betoging, maar het is vandaag erg slecht weer: het regent heel de dag, er staat een stevige wind en het is koud. We wandelen naar het station, waar we beginnen met een kop koffie en een zoete zonde. Het lijkt iets minder hard te regenen, dus we gaan aan de wandel. Die wandeling eindigt in het eerste het beste winkelcentrum, want het begint weer serieus te gieten. We lunchen met fish and chips en gaan daarna weer naar buiten. Het is nu echt iets minder nat, dus we maken de winkelstraten onveilig. Joke duikt even de Primark in om een dekentje te scoren. Daarna gaat het verder naar de plaats waar we denken dat de bus gaat vertrekken. Intussen zien we de betogers zich verzamelen in het park. We wandelen nog even verder om af te sluiten met een cidertje. Daarna gaan we terug richting verzamelplaats. We moeten lang wachten, want de bus heeft wat vertraging opgelopen. Uiteindelijk nemen we afscheid van de achterblijvers en we rijden weg, richting Kanaaltunnel.

Zondag 7 november

We hebben, in tegenstelling tot de heenreis, niet erg lang moeten aanschuiven bij de douane en een uur gewonnen op het tijdschema. Hierdoor hadden we een shuttle eerder. In het eerste daglicht rijden we door Frankrijk. Na aankomst op Brussel-Noord ga ik eerst op zoek naar iets te eten. Daarna met de trein naar Antwerpen en met de tram verder. Het laatste stuk doe ik te voet.

Nieuw project gestart: schilderen op nummer

Woensdag 10 november

De eerste papegaai staat erop

Zaterdag 13 november

Ons laatste wekeendje weg: omdat we vorig jaar niet konden vieren dat we 40 jaar samen waren, vieren we nu dat we bijna 41 jaar samen zijn. We hebben een kamer in het Van der Valk hotel bij Hilversum. Op zaterdag gaan we naar de Modelspoorbeurs in Houten. Het is niet supervol met standhouders, maar er is genoeg te zien. ’s Avonds eten we in het restaurant van het hotel. Ons drankje drinken we op de kamer, want het restaurant sluit om 20 uur.

Zondag 14 november

Op zondag maken we een tour langs drie Zuiderzeestadjes: Naarden, Elburg en Kampen. Naarden-vesting is prachtig. We wandelen over de vestingwallen en maken daarna een rondje door de stad. Daarna rijden we door naar Elburg. Elburg is heerlijk authentiek. We bekijken het stadje grondig en na de lunch rijden we door naar Kampen. Hier wandelen we ook uitgebreid rond. We constateren dat zo ongeveer alle stromingen van de protestantse kerk hier vertegenwoordigd is. Ook vinden we een aantal theologische hogescholen en universiteiten. We sluiten het weekend af met een heerlijke plank vol hapjes. Daarna rijden we weer naar huis.

Woensdag 17 november

Donderdag 18 november

Zondag 21 november

Maandag 22 november

Tijdens mijn wandeling van de tram naar huis maak ik een aantal herfstfoto’s in het Rozemaaipark.

Zondag 28 november

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s