December 2021

Een maand vol afspraken die niet doorgaan: om te beginnen het Sinterklaasfeest, dat wordt uitgesteld tot nader te bepalen datum. Ook de verjaardag van zoonlief wordt in kleine kring gevierd. De verjaardag van schoonmamma wordt niet gevierd en het optreden van Karin Bloemen uitgesteld tot september volgend jaar. Het kerstdiner met vrienden wordt verplaatst naar februari en ook de Sinterklaasdrink in de wijk gaat niet door. De scholen blijven open, dus mag ik wel blijven werken. De eerste punten van Algemene Didactiek vallen goed mee, dat is ook goed nieuws. De kerstdienst gaat door zonder dominee, die positief getest is. We krijgen allebei onze booster injectie en ook dochterlief krijgt er eentje. De schoonzoon begint aan zijn opleiding tot sergeant en is een aantal weken op internaat. In het weekend komt hij wel naar huis. Oudjaar vieren we net als vorig jaar in Zeeland.

Woensdag 1 december

Eerst lesgeven en daarna door naar Heverlee, dat was het plan. Maar ik word wakker met een dijk van een migraine. Dat wordt een dagje heel rustig aan doen.

Donderdag 2 december

Gelukkig weer opgeknapt . Dus ’s morgens werken en in de loop van de namiddag de poesjes in de transportkooien, achterop de fiets en samen met zoonlief naar de dierenarts voor de jaarlijkse controle. De dames worden volledig in orde bevonden, wegen rond de drie kilo en zijn goed gezond. Eenmaal thuis moeten ze daar grondig van bekomen, zoals uit onderstaande foto’s blijkt. ’s Avonds de laatste kerkenraadsvergadering.

Zaterdag 4 december

Zondag 5 december

Vandaag neem ik afscheid van de kerkenraad en er worden twee nieuwe ouderlingen bevestigd. Mijn collega ex-kerkenraadslid is afwezig en wij gaan haar even de bloemen brengen. Ze heeft een slechte nacht vol hoofdpijn achter de rug en was niet in staat om te komen. Vanmiddag begin ik met het versieren van het huis. De eerste kerstboom staat al!

Maandag 6 december

Na schooltijd ga ik verder met de kerstversiering. Het gaat lekker snel. Op de laatste foto zijn allebei de poezendames te zien. Vandaag is ook boodschappendag.

Dinsdag 7 december

Vandaag krijgen de dametjes een nieuw speeltje: een snuffelzakje. Het ruikt heerlijk naar kattenkruid en ze zijn er helemaal verliefd op.

Woensdag 8 december

Zoonlief is jarig vandaag: 24 wordt hij. ’s Middags zetten we zijn nieuwe kast en bureau grotendeels in elkaar en tussendoor eten we een taartje. ’s Avonds gaan we verder en samen met manlief eten we er nog een taartje op.

Vrijdag 10 december

Vanavond geeft zoonlief een feestje voor een aantal vrienden. Ook zijn lief is erbij. Het is een erg gezellig avondje.

Zaterdag 11 december

We gaan naar Brussel: er is een tentoonstelling in Tour & Taxis: hyperrealistische beelden. Het is erg mooi en indrukwekkend. Na afloop drinken we een biertje en snacken we er iets bij. Daarna pakken we de trein terug naar huis.

Zondag 12 december

Tweede advent. Ik neem de kindernevendienst over van iemand die positief is getest op corona. Er zijn niet veel kinderen, maar het is een leuke kindernevendienst. ’s Middags komen er nog een paar vrienden voor de verjaardag van zoonlief.

Maandag 13 december

Ik ga na schooltijd naar het shoppingcenter om een kerstcadeautje voor de schoonzoon te halen. Ik koop ook een doos Legoblokjes voor mezelf. Er is een loterij en ik win een grote prijs: een doosje van Dickens. Verder krijg ik een sneeuwman als kerstcadeautje. Thuis zet ik alles meteen in elkaar.

Woensdag 15 december

De laatste les Algemene Didactiek. We krijgen informatie over de taak die we moeten maken en over het examen. Onderweg naar huis zuchten mijn maatje en ik tegen elkaar over de druk die dit op ons legt.

Donderdag 16 december

Een dag vol opvang: mijn leerling van de eerste les is er niet. Ik vang samen met mijn collega zedenleer wat leerlingen op. Ook mijn observatieklantje is afwezig. Samen met mijn katholieke collega vangen we een aantal andere leerlingen op.

Vrijdag 17 december

Voor onze leerlingen van hoeklassen is het de laatste les voor de vakantie: volgende week zijn ze allebei afwezig. We gaan samenzitten en babbelen wat. Mijn collega en ik zingen een liedje. De les nadien zijn beide leerlingen afwezig. Ik vang samen met twee andere collega’s een paar klassen op in de grote refter. Daar kunnen ze ver genoeg uit elkaar zitten.

Zaterdag 18 december

Vandaag schilder ik mijn kunstwerk af. Het is erg mooi geworden!

Zondag 19 december

Dinsdag 21 december

Vandaag is het evaluatiedag op allebei mijn scholen. Het is online, dus ik moet nergens heen. Dat komt goed uit: ik heb wat spierpijn van mijn boosterinjectie. Terwijl ik een sessie zit te volgen op de laptop, hoor ik achter mij een hoop lawaai. Als ik omkijk, zie ik dat de dames poes de kerstboom hebben omgegooid. Na afloop van de evaluatiedag zet ik de boom samen met zoonlief weer recht. Er is niets gebroken. ’s Avonds heb ik het ontzettend koud en ik zet mij met een dekentje in de zetel. Geen koorts, alleen koud, hoofdpijn en wat last van mijn buik.

Donderdag 23 december

Gisteren niet gewerkt: Ik had ’s morgens nog erg veel last van mijn prik. Vandaag weer aan het werk. Ik begin met opvang, want mijn leerling is er weer niet. Daarna lesgeven aan mijn observatieleerling. We praten over kerstfeest. Daarna lunchen in het Oude Badhuis met mijn collega, haar man en haar dochtertje. Het is erg gezellig. Schoonmamma is vandaag 92 geworden, maar we kunnen het niet gaan vieren vanwege corona. Ook het geplande optreden van Karin Bloemen wordt uitgesteld.

Vrijdag 24 december

Werken tot 12 uur: opvang doen dus, want onze leerlingen zijn afwezig. ’s Avonds komen de kinderen eten en kerstavond vieren. We eten een eenvoudig, licht dinertje. De cadeautjes vallen goed in de smaak bij iedereen.

Zaterdag 25 december

Dit zijn twee dingen die in ons kerstcadeautje zaten: een kerstbal met de namen van onze overleden katjes erop en eentje met de namen van onze huidige poesjes. Zo lief! Er is ook een gepersonaliseerde pot voor kattensnoepjes. De kerkdienst gaat door zonder dominee: Ze is positief getest en voelt zich ook niet goed. De preek en de zegen kan ze wel doen via een zoomverbinding. ’s Avonds komen er drie mensen eten: twee uit de kerk en een vriendin van zoonlief. Het is erg gezellig. We hebben voor alledrie een cadeautje onder de boom gelegd. Ze zijn er erg blij mee.

Zondag 26 december

Ook vandaag een kerkdienst zonder dominee. Ik lees het kinderverhaal voor, net als gisteren. Het is een dienst zonder preek, met veel liederen. ’s Avonds eten we goulash met zijn drieën.

Maandag 27 december

Boodschappendag vandaag. Verder draai ik een was en ruim ik nog wat op. Vanaf morgen ga ik blokken.

Dinsdag 28 december

Ik vertrek om 10 uur naar de Peperfabriek om te blokken. Het is erg stimulerend om met een groepje in een strak ritme bezig te zijn. Ik schiet lekker op.

Woensdag 29 december

Dag 2 van de collectieve blok. Vandaag leg ik de lesvoorbereiding opzij om te studeren. Ook dit loopt lekker.

Donderdag 30 december

Als ik vandaag na de blok naar huis wil fietsen, blijkt mijn achterband plat te zijn. Een van de studenten zoekt voor me op waar er een fietsenmaker zit. Er zit er eentje vlak in de buurt. Daar breng ik mijn fiets binnen. Ik wandel naar de tram en ga naar huis.

Vrijdag 31 december

’s Morgens nog wat was wegwerken. Na de middag rijden we naar de winkel en vandaar door naar Zeeland. We vieren oud en nieuw bij mijn Zeeuwse vriendin. Het is erg gezellig, maar rustig. We kijken naar de top 2000, een Abba sing-a-long quiz en de oudejaarsconference van Peter Pannekoek. Een leuke afsluiting van 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s