Juni 2022

De laatste maand van het schooljaar. Ook nu werk ik maar in één school. Mijn ziektedagen blijken op te zijn, dus ik moet een uitkering aanvragen bij het ziekenfonds. Dat ga ik samen met de huisarts doen. Verder heb ik een pensioenfeestje van een collega, we houden open weekend om onze 60e verjaardag te vieren en het is tijd om het schooljaar met de leerlingen af te sluiten. Ook het jeugdwerkseizoen loopt op zijn einde en de zomervakantie wordt voorbereid.

Woensdag 1 juni

Vanmiddag sta ik in de cafetaria van de turnkring. Het is weer even geleden dat ik dit deed, maar het gaat allemaal vlotjes. ’s Avonds hang ik voor de tv.

Donderdag 2 juni

Mijn leerling van vandaag is terug van zijn stage. Hij is heel tevreden, want de stagebegeleider was content. Hij is helemaal klaar om zijn opleiding af te ronden.

Vrijdag 3 juni

Iets na half acht stap ik op de fiets: het is teambuilding vandaag en ik heb met een collega afgesproken om samen te fietsen. Zij woont in Zwijndrecht, dus ik heb nog een stukje te fietsen. Ik ga door de voetgangerstunnel. Naar beneden met de roltrap is wel erg spannend met zo’n zware fiets. Ik weet nog niet of ik dit straks nog eens doe. Mijn collega staat al op het afgesproken punt en we fietsen samen door. Na de koffie worden we in teams ingedeeld: dit gaat puur willekeurig door het trekken van gekleurde polsbandjes. We doen verschillende spelletjes: een bandenpyramide opnieuw opbouwen, een soort van hockeywedstrijd, een soort escaperoomspel, spreekwoorden recontrueren en palen poten, elkaar met strozakken van een balk proberen te slaan, op strobalen klimmen om een bel te luiden, een kruiwagenrace en ballen met een katapult in een groot net schieten. Ik maak me bij verschillende spelletjes verdienstelijk, maar als het te fysiek wordt, doe ik niet mee. Na de, overheerlijke, lunch is er nog een klein Kubb-toernooi. Ook hier doe ik enthousiast aan mee. Na afloop fietsen mijn collega en ik naar huis. Ik ga met het overzetbootje terug naar de rechteroever van de Schelde. ’s Avonds komen er al een paar vrienden feesten.

Zaterdag 4 juli

De eerste volle feestdag. ’s Morgens zetten we alles klaar. In de loop van de namiddag komt de visite. Vrienden uit de kerk, vrienden van de studentenvereniging en tegen het eind van de namiddag familie. Alle stoelen die we buiten kunnen zetten, zijn op een zeker moment bezet. Er blijft ook een aardig clubje voor de soep en de broodjes. Na het eten gaat iedereen, behalve de familie stilaan naar huis. We borrelen nog gezellig verder met de familie.

Zondag 5 juli

’s Morgens ga ik na het ontbijt naar de winkel om een aantal dingen bij te halen. Na de middag druppelt de visite weer binnen: vandaag vooral vrienden uit de kerk en familie en buren. Het is weer lekker druk, maar vandaag is het erg nat, dus we zitten lekker binnen. De badkamer staat vol paraplu’s en de fietsen hangen vol regenkleding. Als de eerste mensen naar huis gaan, regent het nog steeds, maar na het eten is het intussen droog. We gaan met dochterlief en haar vriendje langs het ijssalon om van een welverdiend dessertje te genieten. Het ijs voor zoonlief verdwijnt in de diepvries tot hij er aan toe is.

Maandag 6 juni

En de derde dag van ons open weekend. Het is beter dan gisteren, maar te onzeker om buiten te gaan zitten. Het is ook niet erg warm. Voor de middag komt er een collega met haar drie kindjes en vrienden van de turnkring. Op een zeker moment komt Donna binnen met een duif die ze gevangen heeft. Manlief jaagt haar er weer mee buiten. Daar moet ze het beest maar opeten. De vogel is zo zwaar, dat ze bijna door haar voorpoten zakt. Na de middag komen er nog mensen uit de kerk en familie. Tegen de avond komen er nog vrienden van de studentenvereniging. Zij zijn eerst naar de Zoo geweest. ’s Avonds ruimen we de ergste rommel op en de rest blijft lekker staan. Het was een erg leuk weekend!

Dinsdag 7 juni

Manlief gaat vandaag de boel opruimen: hij heeft nog een vrije dag. Ik praat met mijn leerlingen over onrecht in de Bijbel, vooral aan de hand van het verhaal van de wijngaard van Nabot. Als ik ’s middags thuis kom, is alles al opgeruimd.

Pittaburger van veggiegehakt met tomatensaus

Donderdag 9 juni

Zaterdag 11 juni

De plantjes naar buiten

Zondag 12 juni

Vanmorgen heb ik de kindjes in de kerk. We praten over de eerste christenen die alles met elkaar deelden. We doen er ook een spelletje over. Daarna mogen ze kleuren. Bij de koffie zijn gebakjes van mensen die terug gaan naar Nederland. Op de terugweg naar huis brengen we nog wat flyers voor de rommelmarkt rond. Thuis doen we lekker rustig aan.

Maandag 13 juni

Pasta met vis en prei

Dinsdag 14 juni

Donderdag 16 juni

Vrijdag 17 juni

Overdag ga ik werken en na de lunch rijden we richting Enschede. We gaan op weekend met onze studievrienden. We krijgen een rondleiding in de wijk waar jaren geleden de vuurwerkramp was. Mooi om te zien en te horen hoe de buurt weer is opgebouwd, met inspraak van de wijkbewoners. Na afloop eten we frietjes in het weekendhuis en een sorbet op het terras van het restaurant.

Zaterdag 18 juni

De volgende morgen gaat de groep naar de zoon van één van de koppels die meegedaan heeft met een race met zonneauto’s. Omdat ik gisteravond met migraine ben gaan slapen, blijf ik achter en start rustig op. Na de middag zijn er e-scooters gehuurd. Omdat ik geen rijbewijs heb, en de gehuurde fatbikes alleen in herenuitvoering bestaan, leen ik de elektrische fiets van een van ons. We maken een mooie tocht door de omgeving. ’s Avonds sluiten we af met een barbecue.

Zondag 19 juni

Vandaag gaan we naar Ootmarsum. We krijgen daar eerst een rondleiding. Na afloop bekijken we mooie kunst en lopen we rond in het stadje. Terug bij het weekendhuis worden de restjes opgebarbecued.

Maandag 20 juni

Dinsdag 21 juni

Woensdag 22 juni

Vrijdag 24 juni

We gaan op café om de verjaardag van een goede vriend te vieren. Hij is kortgeleden 75 geworden. Als hij naar huis is, schuift een andere vriend aan en praten we daarmee bij.

Zaterdag 25 juni

We halen de dozen voor de rommelmarkt van morgen tevoorschijn. Verder is het een rustig dagje. ’s Avonds is het vrijwilligersdrink van de turnkring.

Zondag 26 juni

Vandaag is het eindelijk weer rommelmarkt in onze buurt. De afgelopen twee jaar is dat niet doorgegaan wegens corona. Het is niet superdruk, maar er is volk genoeg om het levendig te maken. Het is ook goed weer voor een rommelmarkt. Na het opruimen eten we met zijn allen stoofvlees met frieten.

Dinsdag 28 juni

Vanavond is het proclamatie van de vijfdejaars. Drie van mijn leerlingen zijn geslaagd en zij krijgen hun getuigschrift. Ze zijn blij en trots. Na afloop is er receptie. Daar blijven vooral collega’s plakken. De leerlingen zijn vrij snel weg.

Donderdag 30 juni

Vandaag is het afsluitende personeelsvergadering op mijn beide scholen. Ik besluit naar de vergadering op de school te gaan waar ik het afgelopen halfjaar niet geweest ben. Ze zijn erg blij om me te zien. Het is een mooie afsluiting van het schooljaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s