Juli 2022

De zomervakantie is begonnen. Bijna twee maanden geen school om aan te denken. Wel de nodige (en minder nodige) mails van de uitkeringsinstantie voor die laatste maand. Gelukkig ben ik daar weer tegen bestand: mijn hartslag blijft stabiel… Eerst een weekje koken op kamp, dan bijna twee weken thuis en op vakantie naar Frankrijk. Dochterlief is bezig met het veranderen van haar toekomstplannen en zoonlief heeft voor het eerst geen herexamens.

Vrijdag 1 juli

De eerste vakantiedag: een rustig aan dagje. Wat opruimen, veel lezen….

Een lekker wokschoteltje gaat er altijd in

Zaterdag 2 juli

’s Morgens halen we een Lego bouwdoos op hier in de buurt. Manlief is er erg blij mee.

En voor vandaag is het een spinaziestoemp met spekjes

Zondag 3 juli

Vanmorgen eerst de afsluitende tienerclub in de kerk. Er zijn 10 tieners: het clubje is bijna compleet. We praten over ‘Op zoek naar….’ Je kan op zoek zijn naar goeie en naar slechte dingen. Deze komen allemaal aan bod. Na afloop gaan we met de jeugd (ook de kinderen) naar het Park van Brasschaat voor een picknick en een wandeling. Afsluiten doen we met een drankje in het Boothuisje. Daarna rijden we door naar Kasterlee, waar ik een aantal dagen ga koken. Na het eten gaat manlief weer naar huis.

Maandag 4 juli

Rustig aan starten en door de dag heen koken en babbelen met anderen van de kookploeg. Het is een grote groep dit jaar.

Dinsdag 5 juli

Woensdag 6 juli

Donderdag 7 juli

Opruimdag. Als alles is opgeruimd, vertrekt de ene groep na de andere. Wij vertrekken als laatste. Samen met mijn kookmaatje zet ik me apart van de groep. Thuis rust ik eerst uit van de reis.

Vrijdag 8 juli

Zondag 10 juli

Ik begin aan een nieuw doekje Schilderen op nummer. Nog geen foto’s, want het is een verrassing voor iemand die deze blog ook wel eens leest. 😉

Woensdag 13 juli

Ik maak een wandelingetje met zoonlief.

Donderdag 14 juli

Vrijdag 15 juli

Vandaag fiets ik naar de winkel tegenover de kerk om koekjes te halen. Wij zijn zondag niet in de kerk, maar de koekjes zijn op, dus dat moet even geregeld worden.

Zaterdag 16 juli

Ik schilder vanmiddag een doekje over mijn ziekteperiode.

Zondag 17 juli

We rijden eerst naar mijn moeder. Daar drinken we een kopje koffie en we praten bij. Daarna laden we de fietsen af en fietsen naar Pijnacker om mijn schoonmoeder nog eens te bezoeken. Onderweg eten we onze broodjes op.

Schoonmamma is heel spraakzaam en vrolijk. Na een uurtje stappen we weer op de fiets naar de Rotte. Daar barbecueën we met mijn broer en zijn gezin. Na afloop fietsen we het laatste stukje en gaan de fietsen weer achterop de auto. Na een uur zijn we thuis.

Maandag 18 juli

Inpakdag vandaag. We zoeken alles bij elkaar voor de vakantie en als manlief de auto gaat wassen, pak ik alles in.

Dinsdag 19 juli

We staan op tijd op, ontbijten en laden dan de auto in. De reis verloopt vlotjes. We drinken koffie bij Starbucks, dus voorlopig hebben we geen dorst meer. Nog twee stops onderweg voor lunch en fruit en koeken. Tegen 6 uur rijden we de camping op. We kiezen een mooi plekje uit en zetten de tent op. Als manlief de laatste haringen in de grond slaat, begin ik aan het eten. Manlief richt de slaaptent in en ik zet nog een kastje in elkaar. Om half elf neem ik een pil tegen de migraine en ga ik naar bed.

Woensdag 20 juli

We richten de tent verder in, doen boodschappen en plunderen het rek met folders aan de receptie. Ook de camping wordt verkend.

Donderdag 21 juli

Tijd voor de eerste uitstap. We rijden naar de kasteeltuinen van La Ballue. Hele mooie tuinen met leuke hoekjes en doorkijkjes. Maar eerst drinken we koffie en thee.

Daarna bekijken we de tuin. We hebben een foldertje met een plattegrond en uitleg. Dat volgen we… Eerst een tuin met beelden en doorkijkjes.

Daarna een meer landschappelijke tuin met een volière en veel schaduw.

Tot slot de ‘voortuin’, met ook nog verrassende laantjes en hoekjes.

Van La Ballue rijden we naar de Menhir van Champ-Dolent. Nadat we die bekeken hebben, rijden we door naar Mont-Dol. We moeten een stukje wandelen, maar dan vinden we een terras waar ze heerlijke Bretonse Galettes serveren, lekker met een biertje of een cider.

Vrijdag 22 juli

Nog een uitstapdag. We rijden naar het station van Combourg en nemen de trein naar Rennes. Het is een beetje regenachtig vandaag en niet zo warm.

We gaan op zoek naar het beginpunt van de stadswandeling en drinken daar in de buurt koffie met een koek. Dan gaan we op wandel. We zien veel mooie gebouwen en kerken, onder andere ook de protestantse kerk.

Aan het einde van de wandeling komen we in de Jardin du Thabor, een prachtig park met veel bloemen en een prachtige volière.

Tot slot doen we nog een terrasje. Daarna gaan we terug naar het station. Eten doen we op de camping.

Zaterdag 23 juli

Een campingdagje. We doen boodschappen, drinken koffie in Combourg en bekijken het plaatsje. Verder doen we niets. Te warm…

Zondag 24 juli

Ook vandaag is het nog erg warm. We brengen een bezoekje aan het kasteel van Combourg. We krijgen een rondleiding in het Frans en een boekje in het Nederlands. De twee samen geven een duidelijk beeld van bewoners en geschiedenis van het kasteel. Na de rondleiding maken we een rondje door de kasteeltuinen en daarna rijden we terug naar de camping.

Maandag 25 juli

Vandaag gaan we naar Dinan. Daar bezoeken we twee musea. We beginnen met het Musée 39-45. De eigenaar van het museum heeft van alles verzameld over de tweede wereldoorlog wat daar in de buurt te vinden was.

Omdat we sneller klaar zijn dan we dachten, gaan we naar het VVV voor een stadswandeling. Deze volgen we tot het tijd is om iets te eten.

Na de lunch gaan we naar het Musée du Rail. Ook dit is een verzameling voorwerpen en modeltreinen, dit keer niet verzameld door een persoon, maar door een vereniging.

Tot slot wandelen we over de vestingwerken. Afsluiten doen we met een etentje op een terras.

Dinsdag 26 juli

Een campingdagje. We doen boodschappen en ik wil graag wassen. Het kost wat moeite om de wasmachine aan de praat te krijgen, maar met hulp van de receptie lukt het.

Woensdag 27 juli

We gaan naar de Mont Saint-Michel. We gaan te voet van de parking naar het stadje. Het is mooi om het eiland steeds dichterbij te zien komen.

Na een stop bij het toilet storten we ons in de drukte. We zoeken lunchen met een kop koffie en een zoete crèpe. Onderweg naar boven bezoeken we een paar musea die ons meer vertellen over de geschiedenis van abdij en omgeving.

De abdij is indrukwekkend: groot, eenvoudig en mooi.

Op weg naar beneden bezoeken we het laatste museum en we bekijken een kapel. Ook terug naar de auto gaan we te voet. De rij voor de pendelbussen is behoorlijk lang.

Donderdag 28 juli

De dag begint met een bezoek aan Cap Fréhel. Daar staat al eeuwenlang een vuurtoren. Er staan drie vuurtorens, waarvan de vierde te bezichtigen is. Het uitzicht is fantastisch!

Dan rijden we door naar Fort Latte. Het is een eind wandelen naar het Fort/Kasteel. De terugweg naar de auto leggen we af in een golfkarretje.

Terug bij de auto eten we een koek en we trekken een flesje limonade uit een automaat. Daarna rijden we door naar Chateau Montmarin om de kasteeltuinen te bekijken. Uit de tentoonstelling in één van de gebouwtjes kunnen we afleiden dat één van de voormalige kasteelheren zich vooral bezighield met scheepsbouw.

Vrijdag 29 juli

Weer een campingdagje. We doen boodschappen en de rest van de dag zijn we lui.

Zaterdag 30 juli

Vandaag staat Saint-Malo op het programma: een vestingstadje. We starten met een kopje koffie. Jan heeft een soort stadswandeling gevonden en daar doen we een deel van. We bekijken de kathedraal Saint Vincent. Daarna is het tijd voor de lunch.

Dan wandelen we naar de aanlegplaats van de rondvaartboten. We maken een rondvaart langs de Cote d’Emereaud langs Fort Latte tot aan Cap Fréhel. Zo leuk om alles nu vanaf zee te zien!

Terug in het stadje wandelen we over de stadsmuren verder. Daarna zoeken we een leuk terrasje om te eten.

Zondag 31 juli

Gisteren was een lange, vermoeiende dag. We besluiten vandaag op de camping te blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s