Augustus/september 2022

Een blog over twee maanden voor de afwisseling. Een vakantiemaand waarin van alles is gepasseerd en de eerste maand van het schooljaar, die ook altijd redelijk hectisch is.

Maandag 1 augustus

Een campingdagje vandaag. Aan het eind van de middag gaan we naar het kleine circus dat op het grasveld voor de camping is neergestreken. Leuke voorstelling!

Dinsdag 2 augustus

De laatste uitstap. We gaan naar een oesterkwekerij in Cancale. Daar krijgen we een rondleiding, die wordt afgesloten met een degustatie.

Aansluitend bezoeken we het schelpenmuseum.

Vervolgens rijden we door naar het stadje zelf. We wandelen langs de boulevard, bekijken de oestervelden en lunchen met een zoete zonde. ’s Avonds sluiten we de vakantie af met een etentje.

Woensdag 3 augustus

We staan bijtijds op en constateren dat het miezert. Gelukkig klaart het snel op en de tent is bijna droog als we aan afbreken toe zijn. Alleen het luifeltje is nog nat. Als alles in de auto zit, checken we uit en we drinken nog een koffie op het terras. Daarna rijden we door. Het eerste stuk gaat best snel. In de buurt van Caen wordt het drukker.

Voor de Pont de Normandie staan we in de file. Het is een steile helling, het is druk en er zijn werken waardoor al het verkeer op één baan moet. Daarna gaat het vlot. Ik stuur een berichtje naar het thuisfront dat we thuis eten. Zoonlief zorgt voor pizza’s. Dat smaakt!

Zaterdag 6 augustus

Rosa en Rocco zijn geen vriendjes

Maandag 8 augustus

Op de camping had onze buurvrouw een handig gsm-tasje. Ik probeer dit zelf te haken en na een paar dagen is het klaar. Ben er best trots op!

Donderdag 11 augustus

Vrijdag 12 augustus

Zaterdag 13 augustus

Na 2 afgelaste edities wegens corona is het vandaag eindelijk weer Cirq@taque. Wij gaan helpen en natuurlijk ook nog wat genieten. Manlief doet een shift achter de toog en ik draai er twee aan de bonnetjesverkoop. ’s Middags is het heel rustig: het is erg warm. Al het volk zit onder de bomen.

Na onze shift pakken we een theatervoorstelling mee en we eten iets.

Daarna begint mijn tweede shift. Die verloopt een stuk hectischer.

Maandag 15 augustus

Dinsdag 16 augustus

Woensdag 17 augustus

Vrijdag 19 augustus

Na de middag fiets ik naar Brasschaat om een Iraanse jongen te helpen met zijn Nederlands en zijn wiskunde. We hebben het met een paar dames uit de kerk op ons genomen om hem klaar te stomen voor het 3e beroeps.

Zondag 21 augustus

Ik heb de smaak van het haken te pakken. Mijn tweede project komt uit het Magische Haakboek: Ziehier Fawks, de Feniks van Dumbledore.

Maandag 22 augustus

Vandaag fiets ik weer naar mijn tijdelijke leerling in Brasschaat. Hij heeft zijn huiswerk goed gemaakt. Nog een dikke week en hij kan starten op school.

Woensdag 24 augustus

Vanavond gaan we naar Muziek in de Wijk met dochterlief, haar vriend en een gezamenlijke vriend. Leuke muziek, goed gezelschap: wat wil je nog meer?

Vrijdag 26 augustus

Vandaag ga ik een dagje werken op school. Voor de middag ben ik met twee collega’s bezig in de refter van Observatie en na de middag werk ik in mijn lokaal.

Zaterdag 27 augustus

Vandaag vertrekken we voor ons fietsweekend in Friesland. We rijden bijtijds weg. Onderweg drinken we koffie en daarna rijden we door naar Gaasterland. Daar parkeren we de auto en we maken een rondrit van een kleine 40 kilometer.

Daarna rijden we door naar Workum, waar ons hotel staat. De fietsen gaan in de stalling en ik zet mijn fiets meteen aan de oplader. We verkennen het stadje, doen een terrasje, zoeken een eethuisje en sluiten af met een biertje.

Zondag 28 augustus

Na het ontbijt stappen we op de fiets voor een lange rondrit. We zien veel mooie plaatsjes, weilanden en tot onze verrassing ook een fietspontje.

In Hemelum staat een lief klein orthodox kerkje. Dat wordt uitgebreid bekeken.

Daarna rijden we door naar het uitzichtpunt bij Roode Klif.

Lunchen doen we in Stavoren. In het stadje is het druk: er wordt paling gerookt en er zingt een shantykoor.

In Hindeloopen bekijken we het kerkje.

Dan is het niet ver meer naar Workum. Hieronder nog wat laatste foto’s.

Maandag 29 augustus

Na het ontbijt checken we uit en laden we de fietsen op de auto. We rijden naar Naarden om daar nog een fietstocht te maken.

We rijden langs het IJsselmeer naar Muiderberg en vervolgens naar het Muiderslot, waar we even afstappen en een wandelingetje maken.

Vervolgens gaat het richting Ankeveense plassen, maar eerst passeren we Weesp.

In Ankeveen pauzeren we voor een biertje.

Tot slot genieten we van een lekker dinertje in Naarden.

Dinsdag 30 augustus

Vandaag is de opstartvergadering op een van mijn scholen. Na de middag een uurtje vakvergadering. Daarna rijd ik door naar de school waar ik geen les meer geef om mijn spullen op te halen. Tot slot doe ik nog een terrasje met een paar collega’s.

Woensdag 31 augustus

Om twaalf uur personeelsvergadering op een andere school. Ik heb daar dit jaar 5 eerstejaars leerlingen.

Donderdag 1 september

Vandaag begint de school weer. Nog geen leerlingen, maar onthaal. Omdat er geen beroep op ons gedaan wordt, werken we in ons lokaal.

Vrijdag 2 september

De eerste dag met mijn klas van 5. We maken uitgebreid kennis en starten de eerste les. Het is een leuk groepje.

Zaterdag 3 september

Vandaag is het de jaarlijkse barbecue/picknick/eetavond met onze vriendengroep. Ze hebben groot nieuws: ze worden opa en oma!

Zondag 4 september

We gaan vandaag niet naar de kerk, wel naar de rommelmarkt hier in het dorp.

Maandag 5 september

Mijn leerling van vandaag is er niet. Ik werk in mijn klas. Later blijkt dat hij is ingeschreven op een andere school, dichter bij hem in de buurt. Dat betekent dat ik hier nog maar 2 lesuren heb.

Dinsdag 6 september

Vandaag krijg ik een fotootje van mijn katholieke collega dat één van mijn andere leerlingen weer op school is. Verandert niks aan mijn uren, maar ik ben er wel blij mee.

Woensdag 7 september

Manlief is vanmorgen vertrokken voor twee dagen trams kijken in Nancy en Straatsburg.

Zaterdag 10 september

Verjaardagsfoto van Donna en Rosa

Zondag 11 september

Dochterlief en haar vriend lopen de marathon van Antwerpen. Beiden verbeteren hun beste tijd. Hij met een paar minuten, zij met maar liefst 18 minuten! Om het te vieren gaan we een cocktailtje drinken.

Maandag 12 september

Vanaf vandaag heb ik er lesuren bij op een school in de stad. Op maandag 4 uur in de A-stroom en op dinsdag 4 uur in de B-stroom. Ik werk samen met een collega die ik al een aantal jaren ken. In het eerste heb ik vandaag 2 leerlingen en in het tweede 4. Maar vandaag doen we kennismakingsspelletjes samen met de katholieke leerlingen. Daarna rijd ik door naar de Expo voor mijn vierde prik.

Dinsdag 13 september

Vandaag heb ik twee keer 1 leerling. Ook nu doen we samen kennismakingsspelletjes.

Woensdag 14 september

Vrijdag 16 september

Na school eet ik iets, we pakken de laatste spullen in en vertrekken naar het station. We gaan een weekendje naar Keulen. Op station Brussel-Zuid hebben we alle tijd voor een zoete zonde. Dan gaan we naar het perron waar de ICE vertrekt. In Keulen checken we in en daarna gaan we de stad in. We eten iets op een terrasje aan de Rijn. Na een biertje in de stad gaan we terug naar het hotel.

Zaterdag 17 september

Na het ontbijt gaan we naar het VVV voor een stadswandeling. De medewerker tekent een wandeling op een stadsplattegrond en we gaan van start. We wilden eigenlijk eerst de Dom van binnen bekijken, maar er is een begrafenisplechtigheid, dus dat gaat niet. Dan eerst maar de wandeling. Natuurlijk maken we eerst foto’s van de Dom.

We wandelen richting Hohenzollernbrug en komen eerst langs een plein waar allemaal mensen staan te wijzen dat we langs de rand moeten wandelen. Het orkest is daar beneden aan het repeteren en wandelen over het plein verstoort de akoestiek. We gaan via de brug naar de andere oever van de Rijn. We wandelen tot de volgende brug langs de rivier en genieten van het uitzicht op de stad.

Terug aan de ‘goede’ kant van de rivier bezichtigen we de Gross Sankt Martin kerk.

Vervolgens wandelen we via de Heumarkt de Altstadt weer in. De Sankt Severinuskerk is ook zeer de moeite waard.

Onze wandeling voert ons langs monumenten, over pleinen en langs museums.

Dan komen we terug bij de Dom. En nu kunnen we wel naar binnen.

We hebben de Time Ride gereserveerd om half zes. We hebben dus tijd om eerst naar de uitzichttoren aan de andere kant van de rivier te gaan. Als we naar boven gaan, is het nog droog. Dat verandert als we aan het rondkijken zijn. Tijdens de hardste buien staan we onder het afdak en op een zeker moment moeten we naar binnen omdat het begint te onweren. Na de bui maken we onze ronde af.

Dan gaan we naar de Time Ride. Dit is een virtual reality tijdreis naar 1923. Heel mooi gedaan.

’s Avonds eten we in Peter’s Brauhaus, een speciale ervaring: ze gaan rond met bierkransen. Iedereen krijgt een klein glaasje bier en als het bijna leeg is, wordt er een vol glas neergezet. Tot je een bierviltje op je glas legt als teken dat je niet meer wilt. Het aantal glazen wordt op een viltje bijgehouden.

Zondag 18 september

Onze laatste dag in Keulen. Vanavond brengt de trein ons terug naar Ekeren. We zetten na het ontbijt onze koffer bij de receptie en trekken de stad in. We willen een bezoek brengen aan het Römisch-Germanisch museum, maar dat is wegens verbouwingen gesloten en de collectie is ergens anders ondergebracht. Dan gaan we voor plan B: het Museum vor Angewandete Kunst. Dit is een leuk museum met een interessante collectie.

Hierna zoeken we iets te eten. We bestellen Reibekuchen, omdat dit ons niet zo’n groot gerecht lijkt. Dat hebben we toch een beetje mis. Het restant gaat mee naar huis.

Voor we naar het hotel terug gaan, drinken we nog een chique kopje koffie. Daarna gaan we naar de trein. In de loop van de avond zijn we thuis.

Dinsdag 20 september

Woensdag 21 september

Zaterdag 24 september

Ik organiseer mijn werkhoekje. ’s Avonds gaan we met de familie naar Karin Bloemen in Delft. Vooraf gaan we eerst lekker eten.

Zondag 25 september

Haakprojet nummer drie is af: De faunaat McGonnagal.

Maandag 26 september

Manlief vertrekt met een vriend naar het Oktoberfest in München. Ik ga lesgeven. Mijn leerlingen van het tweede geven hun presentatie. Dat gaat best goed.

Dinsdag 27 september

’s Morgens is het toelatingsklassenraad. Na de middag vertrek ik met de trein naar mijn vriendin in Zeeland. We hebben het heel gezellig met zijn twee.

Woensdag 28 september

Vanmiddag gaan we zwemmen. Daarna pak ik bij haar een douche. Thuis gaat dit niet want de verwarming is kapot.

Vrijdag 30 september

Partytime vandaag. Ik word 60. Met de klas vier ik dit door spelletjes te doen. Mijn collega’s trakteer ik op chocolaatjes en ’s avonds gaan we met de kinderen uit eten. Manlief is gisteravond thuis gekomen. Ik mag een verjaardagscadeautje bestellen. Morgen wordt het geleverd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s